Інформація про проведення районного туру “Відкрий для себе Україну”

У районному Палаці творчості із 20.01.16 по 29.01.16 проводився районний тур конкурсу «Відкрий для себе Україну».

Мета: виховання  любові до рідної землі, української історії та культури, поваги до Батьківщини. Сприяння розвитку інтелектуальних здібностей та формування пізнавального інтересу в шкільної молоді міста.

Конкурс складався із виконання завдань на чотирьох творчих зупинках «Завітайте у курінь до козацького батька» ( життя та діяльність Д. І. Яворницького), «Україна – хлібна країна», «Мрії  про подорож Україною» (сім чудес України),  «Знай, люби, бережи» (екологічна тематика). У ньому прийняли участь усі школи району. Учасниками були команди по 10 учнів із паралелей 5-6х класів.

Менша частина шкіл відвідала Меморіальний будинок-музей Д. І. Яворницького, як і рекомендувалося у положенні ( СЗШ № 85, 84,  НВК № 104, 4,  106, СЗШ № 91, 143)

Слід відзначити недостатню підготовку шкіл до заходу цього року. Даний конкурс є інтелектуальним, і тому не передбачає перевірку знань учнів зі шкільної програми, а потребує більш вузької і ретельної підготовки із заздалегідь визначених тем. До того ж у ньому повинні брати участь кращі учні, які володіють більш високим рівнем інтелектуальних здібностей та ерудованості.

Рівень підготовки шкіл був різним, про що говорять результати конкурсу, що занесені у загальний протокол.

Поділитися